"Som en daglig påminnelse om hur naturen tar hand om sig själv, läker och växer bara vi ger henne rätt förutsättningar och låter henne få vara ifred i sin process.''


Nya Makeriets Biosfärer

På knappt ett år har över 50st unika biosfärer i olika former och storlekar lämnat Nya makeriet och vi förstår verkligen varför de är så populära - ingen skötsel eller kunskap krävs!

Biosfär XXL - 55L
3495;- ink moms

Biosfär XL - 35L
2995;- ink moms

Biosfär L - 25L
2495;- ink moms

Biosfär L - 25L
2495;- ink moms

Biosfär S - 20L
2295;- ink moms

Biosfär XS - 15L
1995;- ink moms

"För mig är det viktigt att vi påminner varandra om att trender också bör växa med kunskap och ansvar. Vi vill alla ha grönska i våra företagslokaler och hem men har kanske inte alltid tid att också se efter. Biosfärerna öppnar upp för samtal om en självförsörjande natur, hållbara lösningar och är dessutom enastående vackra att vila ögat vid."
- Helena melehoff

Växtera förs ned genom flaskhalsen med stor omsorg och precision för att sedan planteras i näringsrik jord. Växterna rotas och vattnas under en längre period och sedan regleras fukthalten genom att korken öppnas och stängs ett flertal gånger för att till sist förslutas på rätt dag. I flaskan bildas då ett eget ekosystem där vatten, koldioxid och näringsämnen efter en tid börjar att cirkulera, precis som kretsloppet i vår natur. Med rätt ljus och placering är det här en alldeles egen mini Mother Nature att njuta av för många år framöver, kanske förevigt. (Finns exemplar som har varit förslutna i över 40år!)

Biosfärerna finns i ett flertal olika utföranden och storlekar. Likaså varierar flaskornas inehåll och halsar som dekoreras med svenskt vegetabiliskt garvat läder och annat passande naturmaterial. Varje flaska signeras och märks också med månad och årtal. Biosfärerna bokas i förväg och här ovan kan du se vilka storlekar och flaskor som finns tillgängliga för beställning. 
Leveranstid ca 4 veckor.