Bilder från årets Umeå Retail Awards 2023 

Nominerade i kategorin "Årets hållbara satsning""Tillsammans vill vi skapa, laga, inspirera och uppmuntra till arbete och material som håller för en lång tid framöver. Hållbarhet är en självklarhet!"


par & Kollegor

Nya Makeriet Läder & Natur AB grundades 2020 där två verksamheter slogs ihop till en. Tillsammans utvecklar vi ett koncept för en hållbar framtid där erfarenheter, tekniker och framtidsvisioner kan samspela och uttryckas under ett och samma namn. Helena Melehoff och Andreas Vestlin heter vi som driver Nya Makeriet med butik och verkstad rotad i vackra Umeå.


Helena Melehoff  
Helena som tillverkar alla våra läderprodukter är en stilsäker mångkonstnär med bred kunskap inom, formgivning, produktutveckling, illustration, material och tekniker. Hon är i grunden Utbildad florist med många års erfarenhet inom branschen och har både arbetat som florist i SVT & Go´kväll och drivit blomsterbutiken Melehoff Blommor & Design. 

Andreas Vestlin
Andreas är u
tbildad skoreparatör med utdelat Gesällbrev inom yrket. Tidigare ägare av Löfströms Skomakeri som har varit etablerad på samma adress sedan 1995. Nominerad till handelsgalan 2020 som "Årets hållbara lösning". Med en bred kunskap inom läderarbeten och vård av materialet sträcker sig Andreas reparationer hela vägen upp till Kiruna.


Nya Makeriet

Följ oss gärna på Instagram & Facebook

Nya Makeriets
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets Payment with Swish

© 2024 Nya Makeriet