"Tillsammans vill vi skapa, laga, inspirera och uppmuntra till arbete och material som håller för en lång tid framöver. Hållbarhet är en självklarhet!"


par & Kollegor

Nya Makeriet Läder & Natur AB grundades 2020 där två verksamheter slogs ihop till en. Tillsammans utvecklar vi ett koncept för en hållbar framtid där erfarenheter, tekniker och framtidsvisioner kan samspela och uttryckas under ett och samma namn. Helena Melehoff och Andreas Vestlin heter vi som driver Nya Makeriet med butik och verkstad rotad i vackra Umeå.


Helena Melehoff  
Helena som tillverkar alla våra läderprodukter här på Makeriet är i grunden utbildad florist med många års erfarenhet inom branschen. Hon har både arbetat som florist i SVT & Go´kväll och drivit blomsterbutiken Melehoff Blommor & Design. Hon har också delat sina kreativa kunskaper genom många föreläsningar, kurser och workshops genom åren. En stilsäker mångkonstnär med bred kunskap inom illustration, produktframtagning och formgivning, material och tekniker. 

Andreas Vestlin
Är u
tbildad skoreparatör med utdelat Gesällbrev inom yrket. Tidigare ägare av Löfströms Skomakeri som har varit etablerad på samma adress sedan 1995. Nominerad till handelsgalan 2020 som "Årets hållbara lösning". Med en bred kunskap inom läderarbeten och vård av materialet sträcker sig Andreas reparationer hela vägen upp till Kiruna. Stort frilufts och fiskeintresse, binder gärna fiskeflugor på löpande lina.


Nya Makeriet

Följ oss gärna på sociala medier

Nya Makeriet
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Klarna Payment with Swish

© 2023 Nya Makeriet